12 januari 2018  Twente liegebeest zich naar de punten, Luciano Slagveer weer hersteld.

Er heeft zich een wonder voltrokken. Luciano Slagveer is opgestaan uit de dood en traint weer gewoon mee.

Op dinsdag 18 december kwam fc twente op bezoek in het Rat Verleghstadion. Diep in blessuretijd krijgt NAC bij een 1-2 achterstand een corner. In het strafschopgebied krijgt een tukker de bal opzicht op zijn arm. Tot grote verontwaardiging van de bijna 19.000 toeschouwers en de NAC spelers op het veld wijst scheidsrechter Siemen Mulder niet naar de stip. De twentenaren profiteren optimaal van deze verwarring en counteren er hard tussenuit. Nigel Bertrams ziet vervolgens genoodzaakt om ver zijn doel uit te komen en een poging te ondernemen de bal te onderscheppen. Onverhoopt mis hij de bal volledig en komt in contact met het onderbeen van Luciano Slagveer. Als deze jongen vroeger op judo had gezeten dan had hij een fatsoenlijke duikrol kunnen maken en aan deze botsing geen schade overgehouden. Maar nee, hij komt vervolgens ongelukkig terecht en blesseert zich aan de schouder. Er moet zelfs een karretje met brancard aan te pas komen om de gekwetste speler van het veld te halen, want vanwege de bezeerde schouder deden zijn benen het niet meer. Bertrams moet met een rode kaart het veld verlaten en kan een schorsing verwachten.
In aanloop naar de zitting meldt fc twente dat Slagveer en twee tot vier maanden uit zal liggen en moet vrezen voor en zware schouderblessure. Dit werd vervolgens meenomen in de strafeis. NAC heeft dit moeten accepteren, want de verklaringen spraken niet in zijn voordeel.

Nog geen maand later blijkt onze Luciano gewoon weer met de groep mee te trainen. Een hoop gejank over maandenlange revalidatie blijkt een hoop flauwekul te zijn en Bertrams is er een monsterschorsing van maar liefst 6 duels mee aangesmeerd.

Dit alles had overigens voorkomen kunnen worden als die flapdrol van een Siemen Mulder gewoon zijn werk had gedaan en een penalty had gegeven. Daar was scheidsrechtersbaas Dick van Egmond het mee eens. Afgelopen woensdag nam hij op de jaarlijkse persbijeenkomst het afgelopen half jaar door en liet aan de hand van enkele videobeelden zien wat er allemaal zo mis is gegaan. De handsbal van twente sprong er uit en Van Egmond voorzag dit van fraai commentaar. Hij wees hierbij op het belang van de aanwezigheid van een videoref: " Ook hier zijn voor- en tegenstanders. De neiging bij ons is dat er sprake was van strafbaar hands, en ook om de videoscheids te laten ingrijpen " , aldus Dickie.

NAC is de grote verliezer. NAC wordt een verdiend punt ontnomen en moet een keeper 6 duels missen. Tegenover fc twente dat met de volle winst naar huis ging en Luciano Slagveer slechts één duel aan de kant heeft hoeven houden.
Bron : De Rat, FC Update, BN/DeStem

 
<< Back <<
      © www.derat.nl
>> Reageer >>