29 december 2017  Noppert niet mee op trainingskamp, keeper mag transfervrij weg.

Het kan rap gaan in den voetballerij. Dat bewijst de situatie rond Andries Noppert nog maar eens een keer. Amper vier maanden geleden stond de feestkoning van de promotie nog als de nummer 1 het doel van NAC te verdedigen, nu lijkt een ontbinding van zijn contract (tot medio 2018) slechts nog maar een formaliteit.

Andries Noppert zal 6 januari niet mee op trainingskamp naar de Algarve gaan en NAC zal alle medewerking verlenen om een voortijdig vertrek mogelijk te maken. De 23-jarige Joekel van Joure hoopt snel ergens een stage te kunnen versieren. Mocht hij een nieuwe club weten te overtuigen, dan kan hij er dus transfervrij aan de slag. Mocht hij de komende twee weken niets vinden, dan sluit hij gewoon weer bij de groep aan.

Het avontuur van de fries begon in 2014 toen hij op voorspraak van de toenmalige keeperstrainer Albert van der Sleen mee kwam van sc heerenveen. Hij was twee seizoenen lang de tweede man achter Ten Rouwelaar. In die periode heeft hij begrijpelijkerwijs niet aan de bak gehoeven. Jelle was ten slotte de onbetwiste nummer 1. Noppert zag zijn kansen groeien toen Ten Rouwelaar besloot te stoppen met profvoetbal. Echter trok NAC toen een belg aan, Jorn Brondeel en het contract met de fries werd niet verlengd. Echter sprong Ten Rouwelaar, toen vers aangetreden als keeperstrainer, voor hem in de bres. Hij zag voldoende potentie in hem om hem op te werken tot toekomstige eerste keeper en kreeg alsnog een tweejarige contract. Daar ging echter ook aan vooraf dat twee keeper van City en Wouter van der Steen (toen Helmond Sport, nu Heerenveen) bedankten voor een concurrentiestrijd met de reeds aangetrokken Jorn Brondeel. Noppert pakte die mogelijkheid wel aan en mocht zo nu en dan wat potjes van het eerste keepen en deed dat niet onverdienstelijk.

Daarmee komt een einde aan een turbulent verblijf in Breda. De ruim twee meter lange Fries kwam in 2014 in het kielzog van toenmalig keeperstrainer Albert van der Sleen mee van Heerenveen. Na twee jaar reserve te zijn geweest achter Jelle ten Rouwelaar kreeg hij in 2016 van technisch directeur Hans Smulders te horen dat er geen plaats meer voor hem was. Het is verhaal is bekend: twee keepers van Manchester City bedankten en de goalie van Helmond Sport (Wouter van der Steen) verkoos een reserverol bij Heerenveen boven een concurrentiestrijd met Jorn Brondeel bij NAC. Daarop gaf Smulders, mede op aandringen van de gestopte Ten Rouwelaar, Noppert alsnog een tweejarig contract.

Wat er afgelopen zomer gebeurde, ligt allemaal wat verser in het geheugen. Na het vertrek van Jorn Brondeel besloot de technische leiding om geen ervaren keeper aan te trekken en Noppert de concurrentie aan te laten gaan met een jonge gast met net zo weinig ervaring met nagenoeg dezelfde kwaliteiten. Noppert won deze strijd op basis van de wedstrijden in de voorbereiding, maar na drie duels en de competitie mocht hij al weer moven voor ene Mark Birighitti die op de laatste transferdag werd aangetrokken. Toen de stof weer neergedaald was vond hij zich in de pikorde terug achter de van een blessure teruggekeerde Bertrams. Nadat ook Birighitti een aantal keer opzichtig in de fout ging, mocht dus niet Noppert, maar Bertrams het doel gaan verdedigen. Vervolgens ging ook Bertrams eenmaal enorm in de fout en kreeg zes wedstrijden schorsing aan zijn broek. Andermaal was Birighitti weer de vervanger. In diezelfde periode tekende 4e keeper Karol Niemczycki een vijfjarig profcontract. Hiermee leek de rol van Noppert definitief uitgespeeld.


Bron : De Rat, BN/DeStem

 
<< Back <<
      © www.derat.nl
>> Reageer >>