23 december 2017  Robert Rot Op

Bovenstaand is geen oproep, maar een trieste mededeling.

De beste supporterscoördinator van Nederland gaat NAC verlaten. Robert Prins gaat na bijna 13 jaar de overstap maken naar het grote geld. Zijn ziel verkocht aan de commerciëlen, zo gaat dat in de grote mensen wereld.

Op 22 december 2004 maakte ome Mommie bekend dat hij een opvolger had aangesteld voor Harrie Aarts. Ene Robert Prins zou zich presenteren op de forumavond Veiligheid van 14 januari 2005. De Rat was ook toen buitengewoon kritisch op deze Harrie-wannabee en kopte: ’ NAC is er niet in geslaagd een bekende uit het supporterswereldje te strikken. Alom gezocht en gebeld was er niemand bij wie het spreekwoordelijke lampje ging branden na het noemen van deze naam. Het is dus ook maar afwachten hoe deze buitenstaander gaat vallen.’

Ook de Rat-lezers waren buitengewoon hoopvol gestemd: Ene XXL meldde ‘Als hij net zoveel jenever zuipt als Harry Aarts is het goed, wordt hij de vriend van ome Leon dan moeten we uitkijken....’, Winneke gaf aan dat ...’ Het lijkt erop dat hij alleen maar is aangesteld als klikspaan...’, en iemand die zich ‘Dwerg’ noemt schreef ’harry of niets harry of niets ole ole harry of niets ole ole harry of niets harry of niets wie is hij dan???????????’

Op NAC.nl stelde Robert zich even later voor als iemand die een aantal jaar een seizoenkaart op vak G had, naar NAC ging voor de sfeer, de gezelligheid, ongeremd bier zuipen, ouwehoeren, beetje juichen en dat soort dingen’. Koren op de molen voor ene Harry BD, die schreef: ’Moet er niet aan denken door deze Riaggprins te worden aangesproken of het wel allemaal goed met me gaat en of-ie even mn vertrouwen mag winnen’.

In de ruim dertien jaar die volgde wist Robert zich razendsnel op te werken tot een belangrijke vent binnen de club. Hij vormde de onmisbare schakel tussen club en supporters en stond letterlijk dag en nacht klaar om de boel draaiende te houden. Hij is wars van interessantdoenerij en borstkloppers, geeft iedereen meerdere kansen en plakt niet bij voorbaat een etiket op jan en alleman. Zijn betrokkenheid met NAC-supporters is enorm, zeker ook buiten de wedstrijden om. Niet zelden speelde hij diep in de nacht nog voor taxi, vredestichter of brandjesblusser en kon menig supporter met zattemanspraat bij Robert terecht. Robert regelde alles.

Landelijk gezien is Prins de pionier op het gebied van normalisering. De aanpak in Breda wordt met belangstelling gevolgd en Robert geniet ook bij andere supportersgroeperingen veel aanzien. In Emmen gingen alle deuren voor hem open, in Doetinchem bleven de hekken evenmin dicht. Hij zal het zelf ontkennen, maar dankzij Robert gaan we nu door heel Nederland al een stuk minder gestresst om met voetbalsupporters dan voorheen.

Robert gaat nu voor het grote geld (penthouse-alert) en zal als een van de laatste echte NAC’ers het stadion verlaten. Bedankt voor de inzet Bobby! Veel succes in het vervolg, als je snel bent is er vast nog wel een halve seizoenkaart op je oude stekkie. En anders kun je in de hoedanigheid van ‘gekke Bertje’ altijd nog terug naar je eerste roeping! Robert bedankt!
Bron : De Rat

 
<< Back <<
      © www.derat.nl
>> Reageer >>