6 oktober 2017  Vrijspraak Beugelsdijk na aanslag op Pablo Mari: aanklager in beroep

Begin deze week moest Tommy Beugelsdijk nog vrezen voor een lange schorsing, vanwege zijn elleboog aanslag op Pablo Mari in de wedstrijd NAC – ado den haag afgelopen zaterdag. Zoals verwacht deed de aanklager betaald voetbal hem een schikkingsvoorstel van vier (na beroep verhoogd naar vijf) duels schorsing. De tuchtcommissie zegt echter over te weinig bewijs te beschikken om deze veroordeling over te nemen.

Huh? Maar die beelden waren toch overduidelijk? De bond geeft de volgende verklaring: ,,Volgens het reglement heeft een tuchtcommissie namelijk minimaal twee bewijsmiddelen nodig om een straf uit te spreken en dat kan in deze zaak niet worden geleverd volgens de commissie. Beugelsdijk stelt in zijn verklaring dat hij niet heeft gevoeld dat hij zijn tegenspeler heeft geraakt en NAC-speler Pablo Mari Villar verklaart dat hij slechts werd gehinderd door de verdediger van ADO Den Haag’’.

Ah, hij is dus gematst door onze eigen verdediger. En de scheidrechter is het voorval ontgaan. ADO Den Haag staat dus bij NAC in het krijt. Maar ADO Den Haag directeur Mattijs Manders gaat nog even verder in het toneelstukje en houdt vol dat er van opzet geen sprake was: ,,Door de kluwen aan spelers, kan Beugelsdijk nooit hebben gezien of er iemand achter hem stond’’, stelde hij in de tuchtzaak ter verdediging van zijn speler. ,,Mocht een speler van ons iemand bewust blesseren, dan nemen we zelf maatregelen. We kennen Beugelsdijk als een eerlijke speler.’’

Oké dan, hakken wij er in de uitwedstrijd ook vrolijk op los. Maar wacht, blijkbaar gaat de aanklager nog in beroep tegen deze vrijspraak. Wordt vervolgd!
Bron : De Rat, KNVB

 
<< Back <<
      © www.derat.nl
>> Reageer >>