12 september 2017  NAC haalt Nederlandse jeugdinternational weg bij Benfica

NAC heeft zich per direct versterkt met Jordan van der Gaag, de 18-jarige zoon van excelsior-trainer Mitchell. Jordan tekent een contract voor 3 jaar, maar zal in zijn eerste seizoen in Breda voornamelijk zijn wedstrijden spelen in het tweede elftal en NAC onder 19. De linkspoot die het liefst centraal op het middenveld speelt zal wel dagelijks met de eerste selectie meetrainen.

Jordan werd in Nederland geboren, maar heeft vanwege de loopbaan van zijn vader bijna zijn gehele leven in Portugal gewoond. Zijn talent op het voetbalveld werd al op jonge leeftijd opgemerkt door topclub Benfica, waar hij een aantal jaren de jeugdopleiding doorliep. Op 16-jarige leeftijd werd de droom van Jordan werkelijkheid. Hij tekende zijn eerste profcontract en dat nog wel bij de 2-voudig europacup 1-winnaar en 36-voudig Portugees kampioen. Toch zou hij er zijn profdebuut niet maken. Vorig seizoen werd hij uitgeleend aan Estoril, maar ook daar was hij onderdeel van de onder 19-ploeg. Dat we te maken hebben met een echt talent blijkt wel uit het gegeven dat hij al vanaf Nederland onder 15 voor de verschillende nationale Nederlandse jeugdteams uitkomt.

Dit soort jongens zien we graag naar onze club komen. Jong, talentvol en niet gehuurd om op te leiden voor een andere club. Jordan, ontzettend veel succes en ook plezier bij de mooiste club van Europa en heel ver daarbuiten!


Bron : De Rat, NAC

 
<< Back <<
      © www.derat.nl
>> Reageer >>