10 september 2017  Az heeft aan korte periode na rust genoeg tegen NAC (verslag)

NAC heeft vanmiddag in Alkmaar verloren van az. De wedstrijd die pas echt begon te leven in de tweede helft leverde voor NAC na de interlandonderbreking geen punten op.

NAC begon zoals verwacht met de debuterende Mark Birighitti op goal. Verder waren er aan NAC zijde geen verassingen in de opstelling. Het veldoverwicht was in het eerste half uur voor az, wat resulteerde in een paar korte combinaties met schoten op doel tot gevolg. De debutant op de goal heeft vanzelfsprekend de schijnwerpers op zich gehad vandaag en je zou liegen als er geen weifelende momenten tussen zaten. In de eerste helft zijn er niet veel ballen klemvast in de handen van Birighitti gekomen en had hij tevens een moment waarbij de bal bij een terugspeelbal van zijn verkeerde voet schoot; gelukkig voor NAC pakte Weghorst het cadeautje niet uit. De uitrappen die toch iets beter bij teamgenoten aankwamen vandaag zijn wel opgevallen.

In de eerste helft is az buiten de aangereikte kans voor Weghorst niet heel gevaarlijk geweest. NAC had via een ingestudeerde corner en uit een prima vrije trap wel twee goede mogelijkheden op een goal. Angelino gaf de corner hard en laag voor, maar Vloet schoot via een Alkmaarse voet over het doel. De corner die daarop volgde was minder gevaarlijk. In het laatste kwartier van de eerste helft kwam NAC steeds beter in de wedstrijd en ook voetballend liet NAC zich zien. Fernandes kwam op de rechterflank goed door, na een actie naar binnen had hij meer kunnen halen uit een schot wat rechts naast het doel belandde.

In de tweede helft was het bij de start hopen dat NAC het goede einde van de eerste zou doorzetten. Dat deed men aanvankelijk ook goed. Er volgden enkele kleinere kansen, maar zoals zo vaak in het voetbal wanneer de goal dan niet valt, ligt de bal plotseling in het verkeerde doel. Horsfield dekte zoals wel vaker dit seizoen op een te grote afstand van zijn directe tegenstander. De jonge buitenspeler Helmer schoot door de benen van Horsfield in de korte hoek. Birighitti stond erbij en keer ernaar. Zo komt de stand na een prima begin in de tweede helft plotseling op 1-0 in de 55e minuut. NAC is daarna voor even volledig te kluts kwijt. Ondanks dat is de situatie die vooraf gaat aan de tweede tegengoal identiek aan de eerste. NAC verliest de bal in de aanval en az is erg snel aan de andere kant. Vloet lijkt de bal dan te kunnen gaan wegwerken maar schiet de bal overtuigend tegen een been waardoor de aanval weer een nieuwe impuls krijgt. De voorzet die daaruit volgt wordt door een andere jeugdige az’er binnen gekopt: 58e minuut Til, 2-0.

Je staat deze keer niet met 2-0 voor en geeft het compleet uit handen, maar toch voelt de 2-0 achter in drie minuten bijna hetzelfde. Verbazing is op zijn plaats en het plotseling volledig weggeven van de wedstrijd wordt en is niet te begrijpen. NAC zet daarna wel wat aan en komt via Fernandes gevaarlijk door, de bal die voor komt gaat over de grond aan iedereen langs en levert niks op. Az krijgt verschillende kansen op de wedstrijd te beslissen maar doet dat niet. Hoop doet leven en Ambrose wordt in de 82e minuut gehaakt door Vlaar in de zestien met een terechte pingel tot gevolg. Hij neemt ‘m zelf maar de keeper redt. In de rebound is Korte attent en wordt het alsnog 2-1 in de 83e minuut. Helaas komt de aansluitingstreffer te laat en staat NAC met lege handen.

Iets doen met de kansen en verder uiterst benieuwd naar de eerste wedstrijd dat we de nul gaan houden.

Op naar volgende wedstrijd, komende week thuis tegen fc groningen.

Hup NAC!




Bron : De Rat

 
<< Back <<
      © www.derat.nl
>> Reageer >>