1 september 2017  Hele enge Indonesiër wil NAC hebben

Het NAC-stadion moet van een deel van de partijen in de gemeenteraad verkocht worden, liever nog vandaag dan morgen. Volgende week praten ze er maar weer eens verder over. Of dat op lange termijn verstandig is voor club en stad is nog maar te bezien, maar het zogeheten politieke klimaat vraagt nu ineens om daadkracht. Het bordje 'for sale' hangt op de digitale gevel en dat trekt de aandacht van de meest vreemde aasgieren.

Eerder werd al bekend dat er een drietal partijen concrete interesse zouden hebben. Tot nu toe werd alleen het consortium, bestaande uit de horecaboer, de tapijtlegger en de boekskesdrukker bekend. Naar verluidt gaat de horecaboer inmiddels als eenmansfractie door het leven, aangezien hij meer zin heeft in het stadion dan in ontwikkeling van P5, waar de belangen van de andere twee partijen van het gewezen consortium liggen.

De tweede partij is Maver Holding, de uitbater van Breepark heeft interesse getoond, maar alleen als het stadion even verhuist naar de vuilnisberg.

De derde partij is een volstrekt onbekende, althans zo op het eerste gezicht. Het is de investeringsmaatschappij International Sports Capital, zo heeft Omroep Brabant weten te achterhalen. International Sports Capital (ISC) klinkt interessant maar is het allerminst. Het is het speeltje van een veel te rijke Indonesier, Erick Thohir genaamd. De man was eerder eventjes eigenaar van Inter en wist deze binnen anderhalf jaar met een slordige 150 miljoen winst te verkopen. Via zijn investeringsmaatschappij, waar nog twee indonesiers in deelnemen, wil Thohir zijn imperium in Europa wat uitbreiden. Dit in combinatie met de ontwikkeling van de lege ruimte in het stadionkwartier.

Een Indonesische investeerder die stadion en club wllen kopen. Die zagen we dus niet aankomen. En nog wel in het zadel gebracht door goodold Vreijsen. De man die zich jarenlang niet bij NAC durfde te vertonen. En terecht! Lees anders het archief op de zeepkist nog maar eens door. Die Martien Vreijsen probeert weer in beeld te komen. Die brengt ons nu ene Erick Thohir met zijn centen. Daarbij vergeleken was de Disney Experience een druppel in de oceaan.

U zult vast wel denken: hoe concreet is dit op een broodje aap gelijkend verhaal over een Indonesier die NAC wil overnemen? Het antwoord op die vraag? Zeer concreet. Groucho Invest BV, de investeringsmaatschappij waarin Vreijsen participeert en waar eigenaar Robert Tawaris goede banden heeft met de investeringsmaatschappij van Thohir, roept dat de grootaandeelhouders al aan hun zijde staan. Deze ontkennen dat echter stellig. De gesprekken met directeur Goetzee en grootaandeelhouder Van Aalst lopen inmiddels een maand of twee en vertegenwoordigers van de investeringsmaatschappij zijn momenteel bezig met taxaties van de ruimtes in het stadion en het benaderen van de gebruikers van het stadion. Alle seinen staan wat dat betreft dus op groen. Of rood zo u wil.

Een investeringsmaatschappij, gefinancierd met Indonesisch geld, aangedragen door een oud-directeur met een rugzakje. Wie start de polonaise?


Bron : De Rat, Omroep Brabant

 
<< Back <<
      © www.derat.nl
>> Reageer >>