31 augustus 2017  De nieuwe keepert: Mark Birighitti

Het vergde wat moeite om deze oude dieselsite (anno 2003) op #DeadlineEvening draaiende te houden om een `nieuwtje` te plaatsen, maar de back-end is weer beschikbaar voor input. Het volgende dus:

En daar is de langverwachte versterking van het keepers arsenaal. Vanavond maakt NAC bekend een overeenkomst te hebben bereikt met de Australische doelman Mark Birighitti. De 26 doelverdediger wordt overgenomen van Swansea City uit Wales en zet zijn krabbel onder een tweejarig contract met een optie voor een volgende. Aanstaande maandag begint hij samen met de nieuwe spits Enevoldsen aan zijn eerste training in Zundert.M

De Australiër begon ijn profcarrière in 2008 bij Adelaide United, waarna hij in 2012 naar de Newcastle Jets werd gelokt (beiden A-League). Vanwege jarenlange goede prestaties maakte hij vorig jaar de langverwachte overstap naar Europa. Hij tekende er een contract bij Swansea City dat uitkomt in de Premier League. Daar kwam hij niet verder dan derde keeper en wat wedstrijdjes in het tweede elftal.
Het is nog niet bekend of en hoeveel centjes NAC naar Wales overmaakt voor de éénvoudig Australisch international. Maar ondanks dat hij er tot medio 2018 onder contract stond, ziet het er vooralsnog redelijk transfervrij uit.

Enkele commentaren van de betrokkenen:
Hans Smulders: “Vooruitlopend op het vertrek van Sven zijn wij op zoek gegaan naar versterking van ons keepersgilde. Wij zijn daarin op zoek gegaan naar een keeper met ervaring op het hoogste niveau. Mark past wat ons betreft goed in dat plaatje. Hij is een jongen met een geweldige drive en heeft een super topsportmentaliteit. Hij wil iedere dag beter worden en niet alleen vanuit het individu, maar met de gehele keepersgroep.”

Mark Birighitti: “Ik ben erg blij dat ik bij NAC mag komen spelen. Graham Arnold is een goede kennis van mij en hij heeft mij uitgebreid over NAC verteld. Hij kwam met de meest fantastische verhalen over de club en de supporters. Dit is een kans die ik met beide handen wil aangrijpen. Er ligt direct een mooie uitdaging tegen AZ en ik ben klaar om te presteren. Ik wil graag mijn ervaringen overbrengen op de rest van de groep en een keeper zijn waarop de rest van het team kan vertrouwen."
Bron : De Rat, NAC

 
<< Back <<
      © www.derat.nl
>> Reageer >>