31 augustus 2017  Oefenpot tegen excelsior eindigt in gelijkspel

NAC heeft aan het begin van de middag met 1-1 gelijk gespeeld tegen excelsior. De uitslag was een juiste weergave van de krachtverhoudingen. De eerste helft was voor NAC en de tweede voor de rotterdammers, die onder andere met Shane O'Neill en Anouar Hadouir aan de wedstrijd begonnen.

NAC speelde met het vaste basiselftal van dit moment. De bank was met Stans, Vermeeren en onder 17-doelman Luke van Eck bijzonder dun bevolkt, omdat het tweede later vandaag ook nog in actie komt in de reservecompetitie tegen feyenoord.

Als gezegd was de eerste helft voor de onzen. NAC werd een aantal keren gevaarlijk uit dode spelsituaties en ook Mounir el Allouchi en Rai Vloet kwamen bijna tot scoren. Bijna werd voor Vloet in de 36ste minuut helemaal toen hij het eindstation was van een vloeiende aanval en combinatiespel tussen Arno Verschueren, Thierry Ambrose en de aanvallende middenvelder. Toch zou de eindstand nog voor rust bereikt worden. Een minuut voor de thee kreeg de tegenstander een strafschop toegekend die door Luigi Bruins binnen werd geschoten.

In de tweede helft zou excelsior de toon zetten. De huidige nummer 11 in de competitie dicteerde het spel en creëerde de meeste kansen. Toch zou NAC nog een paar keer dichtbij een voorsprong komen, maar García schoot over, Ambrose naast en de binnen de ploeg gekomen Stans vuurde een uitstekend genomen vrije trap richting de kruising maar deze werd door de keeper uit het doel geplukt.

Al met al een uitslag die recht doet aan het spelbeeld. Wel moet daarbij aangetekend worden dat excelsior niet in de sterkste opstelling speelde. De Ratistieken zijn zoals altijd terug te vinden op de wedstrijdpagina. Ook te vinden via de link naast dit bericht.


Bron : De Rat, NAC, bn/destem

 
<< Back <<
      © www.derat.nl
>> Reageer >>