31 juli 2017  Bevestigd: Est, but not least: Karol Mets (24) onderweg naar NAC

Een paar dagen geleden leek Stijn Vreven zijn komst al aan te kondigen. Hij sprak de wens uit dat het wel leuk zou zijn om naast die broodnodige spits ook nog een verdediger te hebben die ook op het middenveld uit de voeten zou kunnen. In de 24-jarige Karol Mets, centrale verdediger van het Noorse Viking Stavanger lijkt Hans Smulder hierin te voorzien. De 40-voudig Ests international kan ook als verdedigende middenvelder gebruikt worden.

Het was vorige week al duidelijk dat Karol Mets door ‘de poorten van de club’ zou gaan passeren. De Est wilde zijn in december aflopende contract niet verlengen. Gisteren werd duidelijk dat hij onderweg is voor een reis naar Breda. Naar verluidt zou alleen de medische keuring van vandaag een overgang nog in de weg kunnen staan. NAC zou ongeveer €100.000,- neer moeten leggen om de verdediger los te weken, die bij Viking Stavanger nog een doorlopend contract heeft tot einde van dit kalenderjaar.

Zo, leuk!

Even wat beelden van een jaar geleden zoeken om te zien wat voor gozer dit is.


Update 19.15 uur:

NAC bevestigt zojuist op haar website dat de deal rond is. Karol Mets is voor drie seizoenen vastgelegd. NAC is de speler is dankzij het scouting netwerk van City op de radar gekomen. Hij werd al een half jaar in de gaten gehouden.

Technisch Directeur Hans Smulders: “Met Karol halen wij een veelzijdige speler in huis, die op meerdere posities uit de voeten kan. Hij zal zich in eerste instantie richten op de positie van verdedigende middenvelder, maar kan ook op de posities links in de verdediging (links centraal en linksback) uit de voeten. Daarnaast heeft hij al veel ervaring op gedaan, zowel op clubniveau als in het internationale speelveld. Het is een speler die in staat is om die ervaring over te brengen naar de rest van de groep. Karol kan zich hier goed verder ontwikkelen en door hem drie jaar te binden creëren we weer meer transferwaarde in de selectie.”
Bron : De Rat, Noorse media.

 
<< Back <<
      © www.derat.nl
>> Reageer >>