24 juli 2017  NAC bevestigt: Horsfield tekent 3-jarig contract

Het is officieel. Het is een feit. James Horsfield is een NAC'er. De multifunctionele speler tekent een 3-jarig contract.

Horsfield wordt overgenomen van Manchester City waar hij al vanaf zijn elfde rondloopt. In september 2015 werd hij volgens de zogenaamde “28-day emergency loandeal” verhuurd aan Doncaster Rovers waar hij een dag later zijn debuut in het betaalde voetbal zou maken. Hij zou in totaal slechts 2 competitieduels en 1 bekerwedstrijd (voor de EFL Trophy) voor de League Two club uitkomen, waarna hij het seizoen afmaakte bij Man City-23. Zijn echte doorbraak beleefde hij met zijn uitleenbeurt aan NAC. De gedreven speler met de goede inspeelpass viel meteen in het pulletje en had zijn aandeel in de promotie naar de eredivisie. In de 4 maanden bij NAC maakte James Horsfield indruk bij club en supporters. Dat gevoel was geheel wederzijds liet hij diverse malen optekenen.

Smully is happy: 'James is vorig seizoen van grote waarde geweest voor ons. Hij heeft gepresteerd op het veld, werd populair bij onze supporters en heeft met zijn ervaring en natuurlijk leiderschap een belangrijke rol gespeeld bij het inpassen van de andere huurlingen van Manchester City. Daar kun je nog bij optellen dat hij ook nog eens multifunctioneel inzetbaar is. Ondanks zijn volwassen uitstraling is hij nog steeds maar 21 jaar. Wij denken dat hij de potentie heeft om zich de komende jaren nog veel verder te ontwikkelen. Het is voor ons dus een mooie kans dat wij hem definitief over kunnen nemen van Manchester City en daarmee meer transferwaarde creëren in onze selectie.'

Horsfield traint vandaag alweer mee.


Bron : De Rat, NAC

 
<< Back <<
      © www.derat.nl
>> Reageer >>