12 juni 2017  Grasmat krijgt kort pittig kapsel voor WEURO 2017

Het seizoen zit er officieel op. Na afgelopen vrijdag ook voor het Rat Verlegh Stadion. Toen werd er in voorbereiding op het EK voor vrouwen een oefeninterland gespeeld tussen Nederland en Japan (0-1). Vandaag is Team Braspenning meteen begonnen met de voorbereidingen op het nieuwe seizoen. Die beginnen niet met de wedstrijden van NAC, maar enkele wedstrijden van dat EK voor vrouwen, het zogenaamde WEURO 2017.

Breda is een van de speelsteden en in de maand juli zullen er 5 wedstrijden worden gespeeld. Dit heeft tot gevolg dat de grasmat er niet uit kan worden gehaald, zoals wel vaker gebeurd. Het veld krijgt in plaats daarvan een fikse onderhoudsbeurt. Daar is vandaag mee begonnen door de grasmat te ‘ver-ti-cu-le-ren’. Was da? Dat vroegen wij ons ook af. Simpelweg gaatjes prikken. En dat gaat niet echt zachthandig, zoals de onderstaande foto’s laten zien.
Waarom gaatjes? Door het intensieve gebruik van afgelopen seizoen is de grondlaag verder verdicht, door machines en voetbalschoenen, maar ook mosvorming en maairesten. Door gaatjes te prikken wordt de grond doorlaatbaarder voor vocht, zuurstof en voedingsstoffen. En daar groeit het gras vanzelfsprekend beter door. Door deze maatregelen moet de grasmat in principe klaar zijn om er weer een seizoentje tegenaan te kunnen gaan.

Dat WEURO2017 in Breda, wie spelen er wanneer? Nou, dat zullen we je eens vertellen!

Het programma in Breda ziet er als volgt uit:
17 juli: Duitsland - Zweden (groep B)
20 juli: Noorwegen - België (groep A)
23 juli: Engeland - Spanje (groep D)
26 juli: Zwitserland - Frankrijk (groep C)
3 Augustus: Halve finale (winnaar kwartfinale 2 - winnaar kwartfinale 3)

Tickets voor deze wedstrijden koop je HIER
Bron : De Rat, Erwin Braspenning

 
<< Back <<
      © www.derat.nl
>> Reageer >>