6 juni 2017  NHG wil Rat Verlegh Stadion kopen

In het diepste geheim is de gemeente al een tijdje bezig om het stadion te verkopen. Zo is het al eens aan de financiers aangeboden en lopen er ook wat projectontwikkelaars met wilde plannen de deur van het stadskantoor plat. Toch is het NHG dat de beste papieren lijkt te hebben.

Wat moet een horecaboer nou met het stadion? Simpel. De eigen positie verstevigen, evenementen organiseren en een klein beetje clubliefde. Zoals bekend betaalt NAC nu een forse huursom aan de gemeente, bij een eigenaarswissel zou dat bedrag zomaar eens een stuk lager kunnen uitkomen. Dan praat je al gauw over twee ton.

De vraag is in hoeverre een verkoop van het stadion gevolgen heeft voor NAC. Koop breekt geen huur, dus we hoeven er niet bang voor te zijn eruit gezet te worden. Wel zou het gevolgen kunnen hebben voor de wedstrijdagenda, als bijvoorbeeld Corry Konings haar megaconcert inplant op de dag dat NAC Europees aantreedt tegen een of andere grootmacht. Ook zou het gevolgen kunnen hebben voor de huidige gebruikers van de ruimte, waaronder de eigen opslag, de stewardorganisatie, toren 3, het NAC Museum en de ruimtes van Teamplay.

Zoals gebruikelijk zal de wethouder nu de gemeenteraad gaan informeren over deze achterkamertjesonderhandelingen. Dan zullen we vast wel weer een hoop open deuren voorbij zien komen. Een schot voor de boeg? Het stadion wordt te goedkoop verkocht aan de investeerder, waardoor NAC profiteert. Of zoiets dan…
Bron : De Rat, Omroep Brabant

 
<< Back <<
      © www.derat.nl
>> Reageer >>