1 juni 2017  Cyriel Dessers tekent voor 3 (optie +1) jaar bij FC Utrecht [reacties]

Ondanks de massale spreekkoren op de Grote Markt afgelopen zondag (‘schijt aan utregt’) heeft Cyriel Dessers toch een akkoord met FC Utrecht bereikt over een contract dat hem voor minimaal 3 seizoenen aan de trommelaars bindt. In de overeenkomst is een optie vóór nog een seizoen opgenomen.

De transfer hing al een hele poos in de lucht en zou naar verwachting vandaag bekend worden gemaakt. De kogel lijkt dus door de kerk. Belgische media meldden als eerste zijn overgang.

FC Utrecht heeft om 15.00 uur een persconferentie belegd. Daar zal Dessers naar verluidt worden gepresenteerd.
Dessers speelde in totaal 40 wedstrijden voor NAC, waarin hij 29 maal tot scoren kwam. De aanvaller kwam vorige zomer transfervrij over van Lokeren en tekende destijds een contract voor 3 seizoenen. Derhalve mag NAC dus wat geld ontvangen. De hoogte van de transfersom is onbekend. Maar de verwachting is tussen de 3 en 4 ton. Een andere bron heeft het weer over €550.000,- met een doorverkooppremie. Time will tell.

Reacties op NAC.nl:

Cyriel Dessers: "Ik wil de supporters bedanken voor hun ongelooflijke steun gedurende het hele seizoen. NAC is eindelijk terug waar het hoort. Ik wil ook mijn ploegmaats bedanken voor de kansen die ze mij hebben gegeven. Dit is een jaar dat ik nooit zal vergeten, ik ben voor altijd fan van de club."
“Het doet me pijn om deze club en supporters achter te laten, maar ik ben ook trots dat ik een nieuwe stap kan zetten. Dat was zonder jullie niet mogelijk geweest. Gelukkig komen we elkaar sowieso volgend seizoen tegen in de Eredivisie.”

Technisch directeur Hans Smulders: "Dat wij afgelopen zomer Cyriel konden binnenhalen was een buitenkansje. Hij heeft dit seizoen bewezen dat hij erg veel kwaliteiten heeft. We zijn ver gegaan om hem voor NAC te behouden, maar uiteindelijk heeft hij gekozen voor een logische volgende stap. Bij FC Utrecht komt hij in de subtop van de eredivisie en speelt hij Europa League. Dat is hem van harte gegund."
“We kunnen als NAC trots zijn op de randvoorwaarden die we hebben gecreëerd om spelers optimaal te ontwikkelen. Mede daardoor hebben we nu weer eens verdiend aan een speler. We wensen Cyriel het allerbeste bij FC Utrecht en in Europa."
Bron : De Rat, HBvL

 
<< Back <<
      © www.derat.nl
>> Reageer >>